Du er her: Nyheder > Nyhedsarkiv
 

Nyhedsarkiv

Analyse: Anvendelse af digitale luftfotos

10/10-2010
I foråret foretog vi en analyse af anvendelsen af historiske luftfotos til sagsbehandling i det offentlige. 

Vi fik svar på en række spændende spørgsmål og analysens hovedkonklusion er, at digitalisering og let adgang til fotos via web i den grad fremmer hvor ofte historiske luftfotos anvendes i sagsbehandling, men også til hvad de anvendes og af hvem

Kontakt os hvis du er interesseret i en kopi af analyseresultatet.

Sådan så tyskerne Danmark fra oven i 1944

18/3-2010
JO Informatik ApS lancerer idag et nyt website med luftfotos af Danmark optaget af tyskerne i 1944.

Fotoserien, kaldet LW1944, er optaget af det tyske Luftwaffe og har indtil nu kun været forbeholdt de få, da fotos hidtil har ligget godt gemt i Det Kongelige Biblioteks arkiver. Nu er de digitaliseret og for første gang tilgængelig for offentligheden på internettet.

Det hele er muliggjort via en aftale mellem JO Informatik og Det Kongelige Bibliotek. Det Kongelig Bibliotek har forestået scanning af de gamle papirfotos for at sikre dem for eftertiden, og JO Informatik har georefereret (fastslået de geografiske koordinater for) hvert foto, og udviklet softwaren, så de nu kan vises som en samlet fotomosaik på et zoombart Google kort på nettet.

Selvom fotos er 66 år gamle er de i en utrolig god kvalitet - både alderen taget i betragtning, og ikke mindst datidens kamerateknik. Det er meget sparsomt hvad der idag findes af gode luftfotos fra krigstiden. Se løsningen live på nettet: lw1944.flyfotoarkivet.dk

Sådan så tyskerne Danmark fra oven i 1944

18/3-2010
JO Informatik ApS lancerer idag et nyt website med luftfotos af Danmark optaget af tyskerne i 1944.

Fotoserien, kaldet LW1944, er optaget af det tyske Luftwaffe og har indtil nu kun været forbeholdt de få, da fotos hidtil har ligget godt gemt i Det Kongelige Biblioteks arkiver. Nu er de digitaliseret og for første gang tilgængelig for offentligheden på internettet.

Det hele er muliggjort via en aftale mellem JO Informatik og Det Kongelige Bibliotek. Det Kongelig Bibliotek har forstået scanning af de gamle papirfotos for at sikre dem for eftertiden, og JO Informatik har georefereret (fastslået de geografiske koordinater for) hvert foto, og udviklet softwaren, så de nu kan vises som en samlet fotomosaik på et zoombart Google kort på nettet.

Selvom fotos er 66 år gamle er de i en utrolig god kvalitet - både alderen taget i betragtning, og ikke mindst datidens kamerateknik. Det er meget sparsomt hvad der idag findes af gode luftfotos fra krigstiden.

Se løsningen live på nettet: lw1944.flyfotoarkivet.dk

JO Informatik på Kortdage 2008

13/10-2008
Vi er sponsor for kortdagene i Kolding d. 27-29. oktober. På vores fælles stand med vores samarbejdspartner, Data Scanning A/S, vil vi vise vores senest udviklede løsninger, især med vægt på FilArkiv, som er vores digitale arkivløsning til byggesager, tegningsarkiver, personalearkiver o.s.v. Vi håber vi ses?

Flyfotoarkivet Midtjylland er klar

17/6-2008
Så har vi endnu en løsning med historiske luftfotos kørende. Denne gang er det hele Region Midtjylland der er dækket af ca. 28.000 luftfotos, hvoraf nogle er tilbage fra 1954.

Det er de midtjyske kommuners kortsamarbejde, GeoMidt, der har været koordinator for en fælles løsning der stilles til rådighed for 18 kommuner, Region Midtjylland og Miljøcentrene i Århus og Ringkøbing

Dugfriske 2008 luftfotos i FlyfotoArkivet

23/5-2008
Vi har netop leveret en ny løsning af FlyfotoArkivet til BlomInfo. Løsningen viser BlomInfos helt nye luftfotos allerede få dage efter de er optaget. BlomInfo stiller løsningen til rådighed for deres kunder, mens kunderne venter på at billederne oprettes til ortofotomosaik. Lige nu er der også mulighed for offentligt kik på løsningen via BlomInfos hjemmeside: http://2008.ortofotodanmark.dk/

Premiere på FlyfotoArkivet i Sverige

1/10-2008
På GEOINFO konferencen i Malmö den 1. oktober afholdt JO Informatik foredraget ” Gør de historiske flyfotos levende med FlyfotoArkivet”. Foredraget viste mulighederne og gennemgik den proces som flyfoto-løsninger har gennemgået i DK - fra foranalyse til fællesoffentlige løsninger. Jeanett Egesø afsluttede foredraget med at præsentere et helt nyt FlyfotoArkiv lavet til Lantmäteriet (den svenske pendant til Kort & Matrikelstyrelsen). Den ny løsning er en testløsning, som i første omgang kun indeholder ganske få billeder af Malmö. Løsningen vil løbende blive udvidet.

 
flyfotoarkivet.dk   JO Informatik ApS   Trækbanen 16A, 2.   3000 Helsingør   Tlf: 49 20 20 67